Istoria Secretă
Adam și Eva sau Fascinația Reciprocă
Motto:
Are mândra două mere,
Două mere frumușele,
Dar le ține pe sub ie
Și le-arată numai mie.
Folclor
Graalul este străvechea și adevărata Sfântă Scriptură. Graalul este ca un codru verde și des, cu poteci șerpuitoare, care se răsfiră dintr-una într-alta, așadar lesne rătăcitoare și primejdioase. Unele dintre ele dau în poieni superbe, pline de flori și mirosne. În mijlocul Graalului se înalță Palatul de Cleștar, sediu al Forțele Cerești. În Graal se găsește Izvorul Luminii și al Înțelepciunii Supreme, În Graal se vede toată istoria Universului, așadar și a Pământului și locuitorilor săi. În Graal se găsește și cheia tuturor întâmplărilor care au dus la legende și basme, relatate și astăzi. Din Graal le înfățișez cititorilor din ceea ce mi s-a vădit...
Am văzut, în episodul precedent, că Adam și Eva au fost personaje istorice, atestate de documente. Acum să vedem cum a făcut ”Vechiul Testament” ca mai mult de jumătate din omenire, adică fetele și femeile, să ajungă sub oprobiul intitulat ”păcatul originar”. Din pricina acestui ”păcat”, Europencele au pătimit până în epoca modernă, iat altele pătimesc și astăzi...
În Graal licărește și o sintagmă mai aparte, anume MAMMULO, care, în Dicționarul Onomastic Dacic, apare ca nume, nespecificându-se dacă e masculin și feminin. Vom vedea că, de fapt, genul nu are nicio importanță. Iată și tălmăcirile care privesc această expresie:
1. MAM MULO ”Sedus de Dulceață; Atras de Plăcere; Ispita Femeii; Fascinat (Vrăjit) de Femeie”;
Lexic:
MAM - ”seducție; atracție; farmec; vrajă; ispită”; cf. rom. a momi; lat. mimus ”pantomim; comedinat; mim; farsă; comedie”; grec. muma ”vrăjitoare”;
MULO - ”Frumusețe; Femeie; Iubită; Plăcere; Dulceață; Dorință; Poftă”; cf. rom. miere; muiere; lat. mel, melis ”miere; (figurat) dulceață; încântare; ființă dragă; iubire”; malo ”a voi mai mult; a prefera; a favoriza mai mult; a fi de partea (cuiva)”; mulier ”femeie”; ital. moglie ”soție”.
2. MAM MULO - ”Ispitit cu Mere; Atras (Sedus) cu Merele”;
Lexic:
MAM - ”ispită; fascinație; atracție; farmec; vrajă”; cf. rom. a momi; lat. mimus ”mim”; grec. muma ”vrăjitoare”;
MULO ”măr (pom și fruct”; cf. rom. măr; lat. malus ”măr”; alban. molle ”măr”.
De fapt, Adam nu a fost ispitit cu niciun fruct de măr, ci cu MAMMULO, așadar cu SÂNII Evei; cf. lat. mamilla ”mamelă; țâță; sân”.
Cum se știe, în folclor, merele sunt deseori metafore pentru sânii fecioarelor sau ai femeilor. Cu sensurile de ”Ispită; Atracție”, MAMMULO a fost moștenit de limba română ca MOMEALĂ.
În ”Biblie”, basna cu Adam și Eva se petrece în Eden, dar în Graal, RAI nu înseaamnă doar ”Paradis”, ci și ”Prospețime; Adolescență; Tinerețe”; cf. rom. Rai; rouă; alban, i ri ”nou; adolescent; tânăr”. Așadar, după Graal, Adam și Eva sunt eternii tineri, perechea care se descoperă și se prinde în primele jocuri ale dragostei. De aici, ”Biblia” nu a reținut decât că ”Adam și femeia lui erau amândoi goi și nu se rușinau”. Nici n-aveau de ce!
Să vedem acum cine este și mult hulitul ”Șarpe”. Am mai scris despre SARPEDON, atestat și în Dicționarul Onomastic Dacic ca nume de războinic, în episodul despre Colina Marelu Șarpe din Ohio. În istoria cu cei doi tineri exemplari, S-AR PED ON îi pune ”Să arate Fiecare ce are”; cf. rom. să; are; a vedea; un; una.. Tot el este și ”Cel care dă (trezește) Plăcerea (Pofta; Instinctul; Fierberea)”; cf. rom. a serba; sârbă - dans pop.; șerbet; a sorbi; ciorbă; zarvă. Dar mai mult și mai mult, ”Șarpele” din Rai este Însuși SAR PEDON ”Domnul care arată (îndrumă; învață); Domnul Divin (Minunat)”; cf. pers. ser ”cap; căpetenie”; engl. sir - ”sir; titlu de noblețe”; rom. a (se) vedea; a (se) vădi; vedenie. Așadar, SAR PEDON este aici Însuși Dumnezeu, Cel care a creat oamenii, cu anatomia și cu instinctele lor cu tot. Așa spune Graalul!
Adrian Bucurescu