joi, 27 ianuarie 2022

O Evanghelie Zalmoxiană

 


      În satul Kaminia, din Insula Lemnos, a fost descoperită o piatră cu inscripție și cu un portret al unui personaj înarmat cu o suliță și cu un scut. Inscripția este cu siguranță în limba tracă, prezentând numeroase asemănări cu româna, și este scrisă în modul bustrophedon, adică de la dreapta spre stânga și de la stânga la dreapta. Mai ciudat este că literele sunt etrusce! Până pe la anul 500 î.e.n., când a fost cucerită de Greci, insula a aparținut neamului trac al Sinthioi-lor, amintit și în ”Iliada”. Am citit textul astfel:

     I OLAI EZ NAPHOD ZI AZI MARAZ MAPH. SIALH PHEIZ A PHIZ E PHIST. O ZER O NAITH. ZIPHAI ACHER TA PHAR-ZIO. FA MAL A SI AL ZER ONAI MURIN AIL. IO LAI EZ I PHOKI ASI ALE ZER O. NAITH E PHIST O TO PHER ONAR OMI A RA LIO. ZI PHAI EGE ZIO ARA U TI ZPHOKE I ZIPHAI. A PHIZ SI AL PHIZ. MARAZ MAPH I ZA OMAI.

     Tălmăcirea: 

    De la Cei de Sus a fost Moștenit de către Cei Curați Testamentul cel Nou. Înțepat Cel Vrednic de Răi a fost. A Lui Soră L-a întremat (ridicat). Au trăit Ani 42. Pe Malul unei Ape, cu a Lui Soră împreună cu Pământenii au locuit. Cel Strălucitor a fost din Zei Provenit, ca și Sora Sa. Născuți (Crescuți) au fost într-o Mare Familie a unor Oameni de la Apa Strălucitoare (Tămăduitoare). Și au venit să-I asculte 10 Prinți pe Cei Doi, ca să le împărtășească (destăinuie) din Înțelepciune (Științe). Cei Doi S-au înălțat, revărsând Lumini. Testamentul cel Nou este Lumina (Călăuza) Oamenilor (Pământului; Lumii).

     Cercetând mai mult, am aflat că autorul inscripției este un ucenic al Celor Doi Gemeni Divini, anume băiatul cel mai mic al lui SABADIOS ”Șarpele” și al lui LUPO ”Lupoaica”, părinții adoptivi ai Zeilor. De la acest frate de lapte al Gemenilor Cerești, care s-a stabilit în insulă, după Înălțarea Acestora la Cer, vine și denumirea de LEMNOS ”Iluminatul; Inițiatul; Ucenicul”; cf. rom. lumină; a (se) lumina; latin. alumnus ”discipol; elev; ucenic”. Îl chema IOAN, dar i se mai spunea și ABARIS și LUCAS. 

     Fiind scris la scurt timp după Înălțarea Gemenilor Divini, Apollon și Artemis, textul este cel mai vechi al Evangheliilor Zalmoxiene, de fapt un compendiu, în cea mai mai curată limbă tracă, vorbită în ținutul natal al autorului, deci și de Zei, în neamul NAPAI, pe stânga Râului Sacru al Geților, NAPARIS, astăzi Ialomița.

 

                                                 SA RA TO KOS ”Cu Apa Prea Minunată”

      ”Apa Strălucitoare” este Lacul Sacru al Geților, SARATOKOS, astăzi Sărățuica, pe malul căruia, la răscrucea a două brațe, I-a născut MARIA, Zeița Supremă, pe Cei Doi Gemeni.  

                                                   HELIS, HELIS, ALMUS ABA TANI! 

                                                                                                           Adrian Bucurescu