duminică, 15 ianuarie 2017


     Un scribălău marxist-leninist: Cătălin Borangic

     Printre mârșăviile ce lâncezesc de ani de zile în noroiul internetului, la adresa mea, se ițește și una mai moțată, sub titlul ”Fenomenul dacoman: promotori și aderenți”, ouată de un anume Cătălin Borangic. În poliloghia cu pricina, bietul găinar, frustrat pesemne de anonimatul care-l înconjoară, începe prin a ataca ”protocronismul”, al cărui fondator ar fi însuși Bogdan Petriceicu Hasdeu, savant care era în legătură cu cei mai autorizați istorici și lingviști din Europa vremii sale și care a lăsat culturii române o operă excepțională, a cărei valoare expiratul Borangic nu e făcut s-o priceapă; de aceea, o și ponegrește. Și acum, țineți-vă bine, stimați cititori! Suferindul de autorlâc îl atacă tare și pe ”arheologul Teohari Georgescu” (!!!!!!!!!!!!), cel care ”a fixat centrul lumii în Dacia”.Halucinantă gogomănie! Dar nu doar Borangicul se face de râsul curcilor cu această afirmație; câteva reviste
și societăți cu pretenții ”științifice”, tot antiprotocroniste și antidacomane, îl apreciază pe acest semidoct și îi reproduc articolul incriminator! S-au găsit și vreo câțiva pămpălăi, cu titluri pompoase sau doar anonimi, care să-l laude. Măgar pe măgar se scarpină, nu-i așa?
     Precizări:
     Odiosul Teohari Georgescu a condus Ministerul de Interne în cea mai criminală perioadă a comunismului românesc. Avea monopolul violenței fizice, legiferate, dar nelegitime, pe care o exercita fără scrupule. Mai rari nemernici ca el, chiar în perioada respectivă. Nu reiese de nicăieri că ar fi practicat arheologia și că ar fi fixat vreodată centrul lumii în Dacia, dar probabil neobositul Borangic o fi avut acces la documentele Comitetului Central al P.C.R. și ale Securității, și a găsit acolo preocupările pro-dacice ale lui Teohari Georgescu, pe care nu le-ar fi bănuit nimeni până acum.Î n acest sens, n-ar fi de mirare ca, în viitorul apropiat, să aflăm și de alți arhelogi, cum ar fi Iosif Chișinevschi, Emil Bodnăraș, Alexandru Drăghici, Ana Pauker, Vasile Luca, Ion Vitner și alții.
     Modest ”protocronist” și ”dacoman” ce mă aflu, eu îl apreciez pe ilustrul savant Teohari Antonescu, arheolog, istoric și pedagog universitar român, membru al Societății Junimea.
     După această demonstrație cu privire la ”cunoștințele științifice” ale expiratului Borangic poate că nici n-ar mai trebui să insist pe atacurile la care mă supune în poliloghia cu pomposul titlu ”Fenomenul dacoman: promotori și aderenți”. Dar ciucametele minte cu nerușinare și mai departe. Astfel, comentând volumul ”Dacia Secretă”, scrie: ”Lucrarea afirmă, fără cuvenitele dovezi, existența revelată a doi Zalmoxis”. Chiar că Borangicului îi filează lămpile! În capitolul ”Primele Ninuni” ale volumului ponegrit am citat din celebrul lexicon”Suidas”: Zalmoxis. Feminin. Nume de zeiță”. Așadar, cum nu am ”cuvenitele dovezi” că au existat Gemenii Divini, băiat și fată, amândoi cu numele de Zalmoxis? Surprinzător sau nu, în ”Dacia Secretă”, multe alte dovezi despre existența Celor Doi Zalmoxis sunt ilustrațiile publicate de...  Teohari Antonescu. Ori Borangicul nu a citit cartea ori nu pricepe ceea ce e și la mintea găinii!
     Obsedat de ”eroi” comunști de teapa lui Teohari Georgescu și de opiniile marxist-leniniste, comunistul Borangic mai trântește o ticăloșie, comentându-mi volumele publicate: ”Tema a fost reluată mai târziu în ”Dacia magică” în care regăsim o serie de mituri reinterpretate în aceeași manieră lingvistică devenită stil și de care nu se dezminte nici în următoarea operă, ”Dacia divină”, aceasta conținând, în plus, o componentă profund mistică”.
     Da, până în Decembrie 1989, mi s-au publicat doar câteva poezii, din pricina culturnicilor preferați și acum de manelistul Borangic, ce mă acuzau întruna de misticism!
     Multă plictiseală pe lumea asta...

                                                                                                       Adrian Bucurescu