joi, 3 ianuarie 2019


          Istoria noastră, pângărită la Alba Iulia




     1. Marele nostru domn, Mihai Viteazul, a intrat, în fruntea oastei românești, în cetatea Alba Iulia, consfințind Reîntregirea Daciei și prevestind Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. A fost ucis din ordinul unui Habsburg.


     2. Martirilor noștri, Horia și Cloșca, li s-au zdrobit oasele pe Dealul Furcilor din Alba Iulia, pe când guvernatorul Transilvaniei era odiosul baron Samuel von Brukenthal, căruia unii locuitori inconștienți ai actualului municipiu Sibiu îi aduc deșănțate osanale!


     3. Habsburgii le-au ras Ardelenilor mânăstirile și bisericile de piatră de pe fața pământului, la ordinul iepei imperiale, Maria Teresa.
     4. În timpul domniei Habsburgilor, Românii Ardeleni nu aveau voie să-și ridice lăcașuri case de piatră și nici să locuiască în orașe.Printre aceștia se aflau și strămoșii mei din Tranilvania. De ce aș uita? De ce aș ierta?


     5. Cu toate acestea, la ideea unor cretini, trădători de țară, la Alba Iulia, niște măscărici schimbă garda habsburgică, la cetatea Alba ”Carolina” (???!!!), în fiecare zi, spre distracția unor gură-cască, nimeriți pe-acolo.


     6. Sarcofagul marelui nostru erou, Iancu de Hunedoara, este acoperit de steaguri ungurești, nu românești!
     7. Mai poate fi socotită Alba Iulia cel mai înalt simbol al Istoriei și Unității Românilor, Capitala Spirituală a Țării?
     8. Dar chiar nu-ți crapă obrazul de rușine, grofule Hava, primar al ”Cetății Marii Uniri”:?


                                                                                                              Adrian Bucurescu