luni, 23 ianuarie 2017

Împărățiile Românilor


          Istoria Secretă




     Atlantida, Troia, Imperiul lui Alexandru Macedon, Imperiul Getic al lui Buerebuistas, Țaratul Româno-Bulgar, toate aceste împărății au fost conduse de RO MANI ”Oamenii din Cer; Conducătorii de Sus; Domnii Strălucitori; Oameni Curați; Supraoamenii; Superiorii; Învingătorii; Strălucitorii”; cf. rom. Rai; rouă; latin. ros ”rouă”; alban. re ”nor”; i ri ”nou; tânăr; adolescent”; rom. mană; a mâna; a meni; germ. Man, engl. man ”om; bărbat”; rom. Român; a rămâne ”a învinge; a întrece (pe cineva)”; armanrumen; romaniță (bot.); latin. Romanus ”Roman”; harmonia  ”armonie (a sunetelor); armonie; acord”. 
     Cu sensul de ”Acord”, Român și România vin din prima uniune din lume, care a dus la Federația Atlanților. Și astăzi, herbul țării noastre are pe scut steme ale unor state cândva independente: Țara Românească, Moldova, Banatul, Oltenia, Ardealul și Dobrogea. Dar, și mai important, stemele celor trei mari provincii românești, Țara Românească, Moldova și Ardealul, sunt însoțite, pe tot parcursul istoriei lor și până astăzi, de Soare și Lună, aștrii la care se rugau primii Amazonieni și primii Moesieni, uniți de Poseidon-Neptunus într-un prim și mare regat, Atlantida. Zice-se și în ”Miorița”:
     Soarele și Luna
     Mi-au ținut cununa...



     RO MANIA mai însemna, în străvechime, și ”Soarele și Luna”; cf. egipt, Ra, Re ”Soare”; MEN - Zeul Lunii la Traco-Frigieni. Așadar, etnonimul Român și denumirea de România au o vechime de peste șapte milenii!
     Românii s-au autodenumit astfel chiar și pe vremea Daciei, Dacii find doar o denumire regională. Ce-i drept, dușmanii lui Mihai Viteazul Unificatorul îl porecleau Malus Dacus ”Dacul cel Rău”. Apoi, cel ales să reia Unirile Românilor a fost Alexandru Ioan Cuza, de când țara noastră și-a reluat și oficial numele de ROMÂNIA, pe care-l poartă și astăzi, slavă Zeilor!


     Ideea ca țara noastă să se numească Dacia nu este firească. Conaționalii noștri, din toate provinciile, s-au autodefinit întotdeauna ca Români, și, în acest sens, numele țării noastre, ROMÂNIA, este cât se poate de nimerit.

                                                                                                           Adrian Bucurescu

Prima Unire. Geneza Poporului Român. Atlantida

    
      Istoria Secretă

      
     În Neolitic, la Dunărea de Jos trăiau două neamuri: Amazonienii, în Nordul Fluviului, și Moesienii, în Sud. Primii erau matriarhali, adică erau conduși de femei, iar ceilalți erau patriarhali, autoritatea având-o bărbații. Deseori, aceste popoare se războiau între ele, izbândind când unul, când altul. Dar, la un moment dat, pe meleagurile dunărene s-au petrecut unele evenimente care aveau să schimbe istoria întregii planete. Ecouri ale acestor întâmplări nemaipomenite pot fi recunoscute în dialogul ”Kritias” al lui Platon, în Răpirea Sabinelor, din istoria mitică a Romanilor, precum și în ”Cartea lui Enoh”, cu cei 200 de îngeri conduși de Semyaza.
 


     La Geto-Daci, printre alte dovezi păstrate, se află și toponimul NENTINAVA, variantă pentru cetatea NETINDAVA, atestată, de marele geograf antic Ptolemaios, în vatra actualei comune Sărățeni, din județul Ialomița. NENTI NAVA are mai multe sensuri, printre care ”Navele de (pe) Sus. Corăbierii Voinici; Conducătorul Navigatorilor”; cf. rom. nant ”înalt”; a ninge; latin. navia ”barcă”; navis ”corabie; navă”. E ușor de recunoscut în ”Conducătorul Navigatorilor; Stăpânul Navelor” personajul care îl întruchipa atât pe Poseidon cât și pe Semyaza. Despre Navele Zburătoare și despre Navigatorii Astrali sunt nenumărate mărturii în istoria și miturile Geto-Dacilor, dar și la alte vechi popoare. Cert e că Poseidon și navigatorii conduși de el au aterizat la Sărățeni, al cărui antic nume, S-ARET INI, mai însemna și ”Unde S-au arătat Zeii; Unde au apărut Divinii”; cf. rom. a se arăta; Iana Sânziana (mit.); Moș Ene (mit.); alban. hyjni ”zeu; divinitate”. Lui Poseidon, rămas în mitologiile antice ca Zeu al Mărilor, i se mai spunea și NE-P(Ă)TUNUS ”Ne(mai)văzutul; Nemaipomenitul”; cf. rom. ne; a vedea; vedenie.


     Din ”Cartea lui Enoh” și din legenda ”Răpirii Sabinelor” rezultă că Oaspeții Astrali s-au însoțit cu frumoasele Amazoane, iar din dialogul ”Kritias” al lui Platon se înțelege că Poseidon a luat-o de soție pe prințesa Kleitho.


     Minunatei prințese a Amazoanelor, fiica pământenilor Evenor și Leukippe, i s-a mai spus și Amfitrite, Persephone și Proserpina.
     Prima capitală a acestui regat a rămas Nenti-Nava, iar a doua a fost ridicată pe teritoriul Moesienilor, anume în vatra Histriei, pe țărmul Mării Negre, numindu-se BUTERI-DAVA ”A Doua (Următoarea) Cetate”; cf. slav. vtorii ”al doilea”; rom. poteră; dac. dava ”cetate; fortăreață”; latin. foederatio ”federație; uniune”. Astfel, din Amazonieni și Moesieni s-a format poporul român, la Nord și la Sud de Dunăre, iar primul regat din istoria lumii s-a numit AT(Ă)L ANTAI sau AT(Ă)L ANTIS ”Cei Superiori; Cei Voinici (Puternici); Cei Valoroși; Cei Fericiți; Cei Plăcuți”; cf. rom. acel; arom. ațel ”acel”; alban. ata ”ei; acei; aceia”; rom. întâi; undă; unt; alban. ende, endje ”plăcere”; lat. athleta ”atlet; campion; maestru”; talentum ”talant; măsură de greutate la Greci; monedă de argint”. La început, regatul se întindea pe tot teritoriul României Mari, adică inclusiv în Basarabia, în Vestul actualei Ucraine și în mare parte din Peninsula Balcanică. Pe aceste meleaguri au apărut primele civilizații de anvergură ale lumii, printre care culturile Cucuteni, Hamangia și Gumelnița.
     Revenind la regii fondatori ai poporului nostru, s-au păstrat mărturii atât despre existența lor pe aceste meleaguri, cât și despre divinizarea lor. Astfel, numele lui PO SEIDON se traduce și prin ”Care stă; Cel Așezat; Cel Cugetat; Care cugetă; Care (se) gândește”; cf. rom. pe; slav. vo ”în; la”; rom. a ședea; stană; stână; baștină; buștean. Numele străbunei K-LEITHO se tălmăcește și prin ”Cea Voinică; Cea Plină; Cea Măreață”; cf. rom. ca; lat; a (se) lăți; liotă; Laiotă - un voievod al Țării Românești; Leaota (munți); a clădi; găleată; holdă; a cheltui.


     Ei sunt celebrul cuplu cu titlul ”Gânditorul și Femeia lui”, găsit la Hamangia, adică între cele două capitale, Nentinava și Buteridava. Mai e oare vreo îndoială că România de astăzi vine din miezul străvechii și celebrei Atlantide?

                                                                                                                 Adrian Bucurescu